vernissage

Lyngbo 2Igår var det vernissage. En samlingsutställning med konstgruppen Aquarella, där mina tavlor var en del av utställningen. Mycket folk kom och tittade. Livliga diskussioner om konsten blev det. Jag fick endel frågor under vernissaget, frågor och svar ser du nedan:

Hur går tankarna när du målar? Tankarna, ja … mest är det en känsla jag utgår ifrån, så tankar finns det förhoppningsvis inte. Tankarna ska få “ledigt” är min tanke.

Vad använder du för färger? Akryltavlorna, där förekommer en kombo av akryl och akvarell. Alltid konstnärsfärger, de är det mycket pigment i och “explosiva”.

Akvarellerna, uteslutande Windsor & Newton på tub.

Vet du alltid vad du ska måla när du börjar med en ny bild? Nej, absolut inte. Ibland finns en känsla, men många gånger växer det fram under arbetets gång. Försöker låta tillfälligheterna få chansen att bestämma, det kan dyka upp en form i bilden, som man helt plötsligt ser och vill jobba vidare med etc.

Vad är det svarta i bilden, tusch, krita eller kol? Alltihop är rätt! Med tillägg för akvarellkrita och akvarellpenna.

Vilka penslar använder du? Mest spackelspadar, trasor och händerna. Använder inte så mycket penslar till akryltavlorna. Men till akvarellerna gör jag ju det. Föredrar de billigaste syntetpenslarna faktiskt. Körde alltid med de dyra mårdhårspenslarna innan, men jag gillar inte de längre.

 

Utställning pågår 4/4-2/5.

Öppettider: Vardagar 10-14 och 18-20.

Fristad Missionskyrka, strax utanför Borås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>